Rólunk
Kik vagyunk mi?
Szabina és Laci - Kovásztól a gasztrostúdióig
Egy házaspár, Szabina és Laci, akik a hétköznapi biomérnök és gépészmérnök hivatásuk mellett, már jó ideje szerettek volna valami közös projektbe/vállalkozásba kezdeni, ahol a kreativitásé a főszerep.
Szabinának évek óta működik egy gasztroblogja Instagramon (@szabinajanosi), ahol főként a kovászolás világával ismerteti meg követőit. Bár nem eredetileg ezzel a témával indult, a kovászolás teljesen beszippantotta őt, és ezzel együtt az egész családot.
2020 tavasza óta személyes workshopokat is tartunk, és fut már több online tanfolyamunk, például a MekKelek Projekt, ahol két hónapon át videós és elméleti anyagokkal, mentorálással támogatjuk a kovászolás iránt érdeklődőket.
Mindig is vágytunk egy saját gasztrostúdióra, ami nem csak workshopok, hanem privát vacsorák, csapatépítők és különleges események helyszíne lehet. Ez az álom 2022 őszén vált valóra, amikor megszületett a GasztroTerem.
Ahogy az életben, úgy a munkában is jól kiegészítjük egymást, és mindketten megtaláljuk a helyünket ebben a közös kalandban.
Nagyon várjuk, hogy minél többetekkel találkozzunk a GasztroTeremben!
Ismerjétek meg Fannit
A GasztroTerem privát séfjét!
Mi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a csapatunkat erősíti, és 100%-os az összhang közöttünk!
Fanni készíti a fantasztikus ételeket a privát vacsorákra, cateringre, emellett pedig ő tartja főzős workshopjainkat és a különleges fermentált italos alkalmakat is.
Mindenben ott van a szíve-lelke és ezt az ízeken is érezni fogjátok.
“Bár eredetileg angol–német szakos tanárként végeztem, a gasztronómia ragadott magával, még egyetemi éveim alatt, Németországban. Ott kezdtem dolgozni rendezvényeken, és hamar a konyha világában találtam meg önmagam.
Diplomám megszerzése után kulturális intézetben dolgoztam, de a főzés iránti szenvedélyem nem hagyott nyugodni. Főző- és cukrászworkshopokon képeztem magam, szakácsképzést végeztem, majd Michelin-csillagos éttermekben szereztem tapasztalatot Magyarországon és Svédországban.
Szabinával már több éve együttműködünk workshopokon és online, hogy minél több emberrel megszerettessük a gasztronómiát.
Szeretem a házias ízeket és a fine dining művészetét egyaránt. Különösen közel áll hozzám a szezonális alapanyagok használata, a fermentált italok világa, és az ízek kreatív párosítása.
A GasztroTeremben az a legjobb, hogy embereket „etethetek”, élményt adhatok, és ízekkel mesélhetek. Alig várom, hogy találkozzunk egy tematikus estén! 💛”