KOVÁSZOS KENYÉRKÉSZÍTŐ WORKSHOP
- A 4 órás workshopon az alapoktól vezetünk be titeket a kovászolás világába. Mindent megbeszélünk a kovászról, a helyes kovász gondozásról, megnézzük milyennek kell lennie, milyen állapotban kell felhasználni, kitérünk az esetleges nehézségekre, felmerülő problémákra és azok megoldásaira.
- Mindenki kap kovászt, aminek az első frissítését együtt fogjuk megcsinálni, így otthon már tudni fogjátok mi a teendő.
- A kovász után rátérünk a kenyérsütésre, minden elméletet átbeszélünk, minden lépést, mozzanatot megnézünk és mindenki ki is próbálja saját tésztán.
- A tanfolyamon mindenki kétféle kenyeret dagaszt be, egy hagyományos fehér kenyeret és egy 30%-ban teljes kiőrlésű lisztekből álló, opcionálisan magvakkal dúsítható kenyeret.
- Dagasztunk, laminálunk, hajtogatunk, formázunk. Mivel a kovászos kenyér kelesztése hosszú idő, a tésztát mindenki hazaviheti és otthon fejezheti be.
- Ahhoz, hogy a tésztaérés minden fázisát a megfelelő állapotban meg tudjunk nézni, mindenkinek készülünk egy saját megkelesztett tésztával, amit megformázunk és kis fa szakajtóban vihettek haza és majd otthon süthetitek ki. Ezen kívül mindenki kap egy saját megkelesztett veknit is, amit a tanfolyamon fogunk bemetszeni és megsütni, szóval frissen sült kenyérrel fogtok hazaindulni.
- A fa szakajtót a tésztához, valamint a befőttes üveget a kovászhoz mi biztosítjuk nektek.
- A workshopon frissen sült kovászos kenyérrel, kencékkel, harapnivalókkal, frissítőkkel és finom kávéval várunk titeket.
A workshop részvételi díja: 32.000 Ft/ fő